N leglo border colijev pričakujemo v mesecu juniju 2021!
Dixie je psička iz zadnjega D-legla (Mawlch Eorann x Carr Spot Ovčarska). Je izredno socialna psička. Rada ima tako ljudi kot živali. Svoj izredno prijazen značaj je podedodovala od svoje mamice in babice. Ni boječa ali senzibilna na kakršne koli zvoke (grmenje,pok petard, pok pištole…). Dixie je zunaj živahna psička, ki rada prinaša stvari , notri pa je umirjena in je sploh ne opaziš). Dixie živi s Tjašo Ženko s katero trenirata pašnjo ovac.
Oče legla je Kemi Mike. Skotil se je v Angliji. Mike živi z Marion Fuchs v Avstriji na kmetiji in tudi aktivno tekmuje v pašji ovac po najvišjem programu.
Njegov vzreditelj Kevin Evans je eden izmed najboljših vzrediteljev in trenerjev pašnje ovac na svetu. Mikov oče po imenu Kemi Moss je zelo znan pes, ki je zmagal že na različnih pašnih tekmovanjih.
Mike je zelo socialen, stabilen in delaven kuža. Prav tako kot Dixie ni občutljiv na zvoke. Mikovi potomci so odličnega značaja in dobri delovni psi v raznih disciplinah( pašnja, reševanje…)
Oba starša imata opravljene vse zdravstvene teste!
Pričakujemo mladičke stabilnega in prijaznega značaja primerne za vse pasje športe.
N – litter expected in june 2021!!
Dixie is like her mother and grandmother very social dog. She likes people, dogs, cats..she is always happy. Not sensitive and afraid of anything. Very easy to live with (calm inside and active outside). With Tjaša Ženko she works with sheeps. She has a lot of potencial.
Kemi Mike lives on a farm. It is a strong male with a great sheep feeling . He is running in class3. He is also very social and stabile dog. He was bred by Kevin Evans. Mike s father is Kemi Moss, well known male who has won numerous competitions. Both Dixie and Mike are in perfect health! They are both tested!
We expect puppies with great working abilities.